Hyundai NEXO blir rimeligere enn først antatt

I januar ble Hyundai sin andre hydrogendrevne bil avduket. Med NEXO viser Hyundai noe av den aller mest avanserte og innovative teknologien de har å by på, og nå har vi altså fått vite hva den kommer til å koste når bil kommer hit i løpet av sommeren.

På mange måter er dette altså en videreutvikling av den ideen Hyundai viste fram i den hydrogendrevne utgaven av ix-35 for noen år siden. Da viste Hyundai hvordan en kunne lage en funksjonell og praktisk, men også moderne og innovativ SUV med hydrogen som energikilde. De viste hvordan en nullutslippsbil kunne ha rekkevidden til en vanlig bensinbil, men også evnen til å fylle tanken på fem minutter. Det er denne ideen som er bygget videre på i Hyundai NEXO, og resultatet er en SUV med enda lengre rekkevidde, høyere effektivitet, større plass, enda mer banebrytende teknologi, og et utseende som virkelig blir lagt merke til.

I praksis betyr dette at NEXO har fått 754 kilometer med rekkevidde ifølge NEDC-standarden, og en elektrisk drivlinje med hele 163 hestekrefter. Den har også blitt utstyrt med en rekke ulike sikkerhetssystemer, der fjernstyrt parkeringsassistent, automatisk nødbrems, adaptiv cruise-kontroll og aktiv filholder er noen av de viktigste. Innvendig er NEXO kledd med eksklusivt, vegansk skinn, og både for- og bakseter er oppvarmede. Et avansert lydanlegg fra Krell sørger for å gi førsteklasses lyd i kupeen, og en stor infotainment-skjerm har søtte for både Android Auto og Apple CarPlay.

I Norge kommer NEXO til å koste 585.900 kroner, og den leveres med alt utstyr inkludert. Et leveringstillegg på 12.900 kr tilkommer, og den vil ankomme utvalgte forhandlere i løpet av sommeren. Mobile har mange års erfaring med salg av hydrogenbiler; ta kontakt med en av våre avdelinger for å få mer informasjon.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Hyundai

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):