Nissan Micra er tilbake

Nå har Nissan Micra kommet i sin femte generasjon. Det betyr et nytt utseende, ny teknologi, og en framtoning som skiller seg tydelig fra forgjengerne. For, dette er en bil som legges merke til, selv når den ikke er malt oransje.

Akkurat denne modellen har forandret seg svært mye siden forrige generasjon ble lansert i 2010. Her har runde, myke designtrekk blitt byttet ut med sinte, aggressive og unge linjer, og bilen har fått et helt nytt ungdommelig preg som forgjengeren kanskje manglet. Dettte designet passer også sammen med merkets øvrige modeller, og deler blant annet den karakteristiske V-grillen Nissan har blitt kjent for de siste årene.

Innvendig skorter det heller ikke på nyhetene, og det mest åpenbare er faktisk fargevalget. Dette passer nemlig sammen med lakken utenpå, slik at også dashboardet kan fåes i oransje hvis dette er ønskelig. Et lydanlegg fra Bose er også kjærkomment, noe som også gjelder det nye ryggekameraet og parkeringssensorene. En sju tommer stor infotainment-skjerm er også på plass, komplett med integrert navigasjon.

Men, noe som gjør denne småbilen spesiell er sikkerhetssystemene, og en sjeldent sterk 5-stjerners vurdering fra EuroNCAP. Dette er mulig på grunn av både blindsonevarslings- og skiltgjenkjenningssystemer, i tillegg til radarstyrt cruisekontroll med automatisk fortgjengergjenkjenning og nødbrems. Det er ikke selvsagt å finne denne typen teknologi i biler på denne størrelsen.

Nissan Micra leveres med en tresylindret bensinmotor på 90 hestekrefter. Med en egenvekt på under 1.000 kilogram gir dette gode kjøreegenskaper, og god drivstofføkonomi. Bilen har en startpris på under 200.000kr, og tilbys hos en rekke Mobile-forhandlere. Vi ber deg ta kontakt for mer informasjon, eller om du vil bestille en prøvekjøring.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Nissan

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):