Leveringene av Hyundai Kona Electric har begynt

Endelig, vil nok mange si. For det har jo vist seg at mange elbiler får ventelister som vokser seg minst like lange som rekkevidden de tilbyr. Nå kan det se ut som at den verste ventetiden kanskje er over, og at tusenvis av kommende Kona-eiere endelig skal få bilen de har bestilt.

Og ja, det er faktisk snakk om tusenvis av dem. På Hyundai sin interesseliste sto det i mars hele 20.000 navn, så mange at importøren så seg nødt til å stenge den slik at ventetiden ikke skulle bli alt for lang. Siden har flere tusen av dem bestilt bilen, og nå har altså den første lasten (av mange) med Kona Electric ankommet Drammen Havn.

Samtidig er det forståelig hvorfor det blir ventetid på enkelte elbiler. Salgstallene er ofte enorme, sett i forhold til hvor mye et gitt merke forventer å selge av de øvrige bilene i sortimentet sitt. Ifølge Oppplysningsrådet for veitrafikk solgte Hyundai 3.787 biler totalt i 2017, fordelt utover en rekke ulike modeller. I løpet av de tre første dagene etter salgsstart for Kona Electric, ble det signert kontrakter for hele 3.132 biler. Dette tallet er altså sammenliknbart med hva Hyundai vanligvis selger på et helt år, og da sier det seg selv at det tar litt tid å få levert varene i startfasen.

For de som ikke er helt à jour med Hyundai Kona Electric enda, kan vi love en lengre sak med mer informasjon om selve bilen om ikke så alt for lenge. I mellomtiden er det selvsagt bare å ta kontakt med en av våre ni Hyundai-sertifiserte forhandlere, eller besøke Hyundai sin egen hjemmeside. Vi har også skrevet litt om utstyrsnivåer og priser på Hyundai Kona Electric tidligere, det finner du ved å klikke her.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Hyundai

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):