Skoda Kodiaq er “Årets trekkbil 2018”

Den britiske “Caravan and Motorhome Club” har kåret Skoda Kodiaq til beste trekkbil i sin klasse. Etter å ha gjort slike tester i over 30 år, har klubbens kåringer etablert seg som noen av de aller tøffeste og mest prestisjetunge i bilindustrien.

Samtidig er det mye som tyder på at mange her til lands allerede er klar over dette, da Skoda sin første SUV allerede er en populær bil blant norske familier. Siden den kom i 2017 har den vunnet flere prestisjetunge priser, og sist i rekken er altså denne. Etter omfattende tester på Milbrook bilbane i Bedforshire, berømmes Kodiaq for sin overlegne komfort og stabilitet, og den får ros for dieselmotoren på 190 hestekrefter. Her er dommerpanelets uttalelse:

— Skoda har igjen bygget en fantastisk, seriøs og rå trekkbil. Kodiaq leverte en av de beste testene i konkurransen. Rolig, stabil, og til å stole på – komfortabel turkjøring på sitt beste.

Her spares det altså ikke på superlativene, og alt dette er igjen tegn på at Skoda sin SUV er suveren denne typen ting: Plass, praktiske løsninger, pris og komfort.

I Norge leveres Skoda Kodiaq med flere ulike motoralternativer, og både bensin- og dieseldrevne maskiner inngår. De yter enten 150 eller 190 hestekrefter, og leveres med enten manuelt eller DSG-automatgir. Som 5-seter kan bilen trekke 2 200kg, og som 7-seter er tallet 2 000kg. Bagasjerommet er også størst i klassen; med fem oppslåtte seter måler det hele 720 liter.

Prisene på Kodiaq begynner under 500.000kr. Vi ber deg ta kontakt med en av våre forhandlere for mer informasjon om priser, utstyrsnivåer og levering. Vi har Skoda hos Mobile Larvik og Mobile Ljosland (klikk for å se mer om avdelingene), og hjelper deg gjerne om du måtte lure på noe!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Skoda

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):