Firehjulsdrift? Suzuki Swift.

Det finnes nok ingen andre biler som leverer akkurat denne kombinasjonen i det norske markedet. En egenvekt på mindre enn ett tonn, et forbruk på under halvliteren, og en pris under 250.000 kroner sammen med trekk på alle fire hjul. Nye Suzuki Swift viser at det fortsatt er interesse for denne typen bil.

I tillegg til hovedstyrkene over, leveres Suzuki Swift med den såkale Dunvold-pakken. Den inkluderer sikkerhetsutstyret som behøves for å få toppscore i EuroNCAP, i tillegg til mye annet utstyr som gjør bilen særlig godt egnet for norske forhold. Adaptiv cruise-kontroll, integrert navigasjon og ryggekamera kan nevnes her.

På motorsiden er det så enkelt som det får blitt: Bilen leveres simpelthen med en 1.2-liters bensinmotor med 90 hestekrefter og manuelt gir, og takket være ny hybridteknologi skal den greie seg med bare 4,5 liter drivstoff per 100km. Størrelsen på bilen er også ganske lik forgjengeren, med 384 centimeter i lengden. Swift har forresten blitt både lavere og bredere, og på denne måten skal det være enda bedre plass i kupeen enn tidligere, spesielt i baksetene.

Dette er en av de viktigste bilene for Suzuki, som på verdensbasis har blitt produsert i nesten fem og en halv million eksemplarer. Etter lanseringen av første og andre generasjon i henholdsvis 2004 og 2010 har merket gjort en hel rekke endringer i denne tredje utgaven, og vi tror disse kommer til å gjøre Swift til en enda mer attraktiv modell for oss her i Norge.

Hos oss selges Suzuki hos Mobile Storhamar (klikk for kontaktinfo, åpningstider o.l.), som er autorisert merkeverksted for både Suzuki og Opel. Reparasjoner, service og EU-kontroll tilbys imidlertid for alle biler. Ta kontakt for å lære mer om Suzuki Swift, vi hjelper deg gjerne!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Suzuki

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn