Mer kraft i nye Mazda MX-5

Verdens mestselgende sportsbil med to seter har vært noe helt for seg selv, helt siden den ble vist frem for første gang i 1989. I 2016 rullet bil nummer én million av samlebåndet, og i høst er det altså duket for en aldri så liten facelift av den moderne klassikeren.

Samtidig har denne bilen forandret seg mye allerede, sist da den ble lansert i sin fjerde generasjon i 2014. Den gangen dreide nyhetene seg rundt det at bilen faktisk var blitt lettere enn den var i forrige versjon, i tillegg til at den hadde krympet i alle retninger. Vekten havnet under 1.000 kilo med den riktige utstyrskombinasjonen, imponerende nok. Her hadde Mazda gjort alt de kan for å holde MX-5 så tro mot originalen fra 1989 som mulig, men også roadsterne fra 1960- og 70-tallet som var noe av inspirasjonen bak denne igjen. Dette fant du spor av overalt i MX-5.

Og nå i høst kommer det altså en oppdatering til, og det viktigste er sannsynligvis at den sterkeste av de to selvpustende motorene som tilbys i Norge har fått 24 hestekrefter ekstra å rutte med, slik at totalen er økt til 182. I tillegg vil den nye motoren være i stand til å jobbe helt opp til 7.500 omdreininger, opp fra 6.800 i dagens modell. Alt dette er med på gjøre MX-5 enda raskere, og enda mer responsiv. I tillegg har bilen fått et knippe nye sikkerhetsfunksjoner, der automatisk nødbrems og trafikkskilt-gjenkjenning er de viktigste. Motorene er også oppdatert slik at de oppfyller EUs nyeste krav til klimagassutslipp.

Mobile selger Mazda fra en rekke av våre forhandlere. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om bilen, eller hvis du vil avtale en prøvekjøring (og en opplevelse utenom det vanlige). Vi hjelper deg gjerne!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Mazda

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):