Le plus grand parmi les plus petits

Kanskje dette er “Den største blant de minste”, slik som det står i overskriften. Den er iallfall veldig romslig for størrelsen, gitt at den er enda kortere enn f.eks. Nissan Leaf. (hele 27 centimeter faktisk) Språkvalget sier også noe om Opel Crossland X, som er utviklet i samarbeid med franske Peugeot og Citroën, og satt sammen i Spania.

Tross bilens noe underlige opphav, har den greid å beholde både kvalitetsfølelsen og tryggheten Opel er kjent for. Crossland X er altså en helt ny bil, bygget med moderne og lette materialer, og utstyrt med en svært effektiv bensinmotor på 110 hestekrefter. Dette gir den et blandet forbruk på kun 4,6L/100km, en egenvekt på omlag 1200kg og et CO2-utslipp på 106g/km.

Samtidig er nok de praktiske løsningene, og den gode plassen innvendig, som gir Crossland X et forsprang. Bagasjerommet rommer, for eksempel, hele 520 liter (cirka 100L mer enn i nevnte Nissan Leaf) med baksetene i sin fremre posisjon. Disse kan justeres i lengderetningen slik at bagasjeplassen kan balanseres opp mot plassbehovet i baksetene. Når disse er slått ned, er det plass til hele 1.255 liter.

Videre om dette med seter: Opel er kjent for å tilby overlegen sittekomfort i sine AGR-seter, og da spesielt for de foran. Det er selvsagt inkludert også i Crossland X, og kommer på toppen av en lang liste med annet utstyr som kommer som standard i denne bilen. Et 8-tommers multimedia-system med støtte for tilkobling med mobiltelefon er med, i tillegg til den sedvanlige pakken med stadig mer avansert sikkerhetsutstyr.

Mobile har Opel ved et stort antall forhandlere, og hjelper deg som alltid hvis du måtte lure på noe. Er du interessert i et elektrisk alternativ anbefaler vi at du leser litt om Nissan Leaf, som i skrivende stund er landets aller mest populære bil så langt i år.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Opel

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):