Ny Kia med over 450km rekkevidde

Kia Niro i elektrisk utgave blir det koreanske merkets andre elbil, etter at den mindre Soul fikk samme behandling allerede i 2014. Som seg hør og bør strømmer det inn med reservasjoner fra norske kunder, og de første bilene forventes på våre veier innen utgangen av denne måneden.

At en bil er “som skapt” for norske forhold, er et uttrykk som vanligvis brukes i forbindelse med store familiebiler med generøse varmeapparater, høy bakkeklaring og gjerne også firehjulstrekk. På disse frontene skiller nok ikke Niro EV seg nevneverdig ut fra konkurrentene. Men, hvis vi definerer norske forhold litt annerledes kan vi enkelt se for oss at designerne hos Kia faktisk hadde norske kunder i tankene da de tegnet denne bilen.

Fordi, hvis vi tar hensyn til at norske nybilkjøpere i stor grad ser på bilen som en nyttegjenstand, og at valget vanligvis gjøres som et kompromiss mellom praktisk brukervennlighet og pris, er det ytterst få som overgår Niro EV. Her får du altså 438 centimeter med splitter ny familiebil til under 350.000kr, i en pakke fylt med moderne teknologi.

Elmotoren på 204 hestekrefter gir en silkemyk og jevn skyvekraft fossilbiler i samme prisklasse kan se langt etter. Batteriet på 64kWt gir en rekkevidde på 485 kilometer (WLTP), slik at også de lengste langturene er gjennomførbare. I tillegg synes vi Peter Schreyer sitt kompetente designteam har gjort en god jobb med eksteriøret, som har greid å bygge nok en bil som fremstår som ny og moderne, uten at den skriker “elbil” og “jeg er annerledes” til skuelystne medtrafikanter. Og, alt dette kommer i tillegg til alle de andre fordelene elbileiere nyter godt av.

Den observante leser vil legge merke til at Kia Niro EV har visse likheter med Hyundai Kona EV; både motor- og batteriytelse er faktisk identisk med denne. (Les mer ved å klikke her) Likevel er dette to forskjellige biler, bygget på to forskjellige plattformer. Vi ber deg ta kontakt med vår Kia-forhandler ved spørsmål om nøyaktige priser og spesifikasjoner, og det blir spennende å se hvordan Niro EV blir mottatt i forhold til konsernslektningen fra Hyundai.

Vi selger Kia hos Mobile Elverum. Som alltid er det bare å ta kontakt hvis du måtte lure på noe!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Kia

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):