Honda med hybrid-utgave av CR-V

Nye CR-V er en viktig modell for Honda. Den viser hvordan merket fortsetter å være en av de beste i bransjen når det gjelder å lage en SUV med behagelige kjøreegenskaper, tidsriktig design, og lavt forbruk. Nå har vi fått vite mer om hybrid-varianten som kommer i salg neste år.

Først og fremst er dette en videreutvikling av utgående generasjon CR-V. Likevel har det blitt gjort endringer nær sagt overalt, og alt fra motoralternativer og girkasser til akselavstand og interiør er nytt her. Tydeligst er nok det nye eksteriørdesignet, og akselavstanden som er økt med tre viktige centimeter. Dette gir bedre plass i baksetene, og gjør det mulig å utstyre bilen med en ekstra seterad om dette er ønskelig. De som tar fram målebåndet vil kunne konstatere at nye CR-V måler 460/186/168 centimeter, kun fire flere i lengderetningen enn f.eks. Nissan X-Trail, som vi har skrevet om her.

For modellen med vanlig drivlinje er det en ny 1,5L bensinmotor som gjelder, med enten 173 eller 193 hestekrefter avhengig av girkasse. Her står valget mellom en sekstrinns manuell eller en trinnløs automat, hvor sistnevnte også kan utstyres med firehjulstrekk. Som hybrid vil CR-V være å få med en bensindrevet Atkinson-motor med 2L og 145 hestekrefter, i tillegg til en elektrisk motor på 184. (!) Sammen kan de levere opptil 550Nm, og greier 0-100 på omlag 9 sekunder. Oppgitt forbruk ligger på 5,3L/100km, og utslippet er målt til 120g/km.

Nye Honda CR-V i bensindrevet utgave kommer til våre Honda-forhandlere nå, og vil være klar til prøvekjøring og levering for kunder fortløpende. Hybridutgaven kommer i første kvartal neste år, og markerer med det Honda sin aller første SUV med alternativ drivlinje. Vi i Mobile gleder oss til å ta imot nykommeren, og ser fram til stor interesse blant kunder som ønsker en elegant, moderne og pålitelig SUV, men som også er bevisste på miljøfotavtrykk og forbruk.

Som alltid ber vi deg ta kontakt med en Mobile-forhandler nær deg om du måtte lure på noe!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Honda

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):