Elektrisitet på japansk

At bilprodusentene ønsker å “finne opp bilen på nytt” når de tegner nye elbiler, er ikke noe nytt. Designerne hos Honda derimot, har hentet inspirasjon fra deres egen Civic fra hele 46 år tilbake. Møtet mellom fortid og fremtid blir en ny og helt særegen konseptbil, men også en sniktitt på hva Honda ser for seg når også de skal tenke elektrisk.

Utvendig preges “Urban EV”, som denne kreasjonen heter, av enkelhet og effektivitet. Lengden er faktisk ikke mer enn 386cm, noe som gjør den mindre enn f.eks. Honda Jazz. Interiøret viderefører disse ideene, der dashboardet består av en langsmal skjerm, og lite annet. Materialvalgene her skal visstnok gi en lun atmosfære, og gi god plass til fire voksne til tross for den beskjedne størrelsen. Dørene er forresten hengslet i bakkant, og sidespeil er byttet ut til fordel for små kameraer. Disse overfører video til hovedskjermen i dashboardet, samtidig som det gjør karosseriet mer strømlinjeformet. Det hele føles både nyskapende og annerledes, og det korte overhenget gir gode assosiasjoner til f.eks. den orginale MINIen, bare for å nevne noe.

Som alltid blir det spennende å se hvor mye av dette som ender opp i den endelige produksjonsmodellen, men gitt at det åpnes for forhåndsreservasjoner allerede i 2019 antar vi at dette er en god pekepinn på hva som kan forventes. Leveringsstart planlegges til 2020.

Samtidig begynner det å bli en del elektrisk på veiene våre, og med drøye 40 prosent av nybilsalget i 2018 er ikke lenger elbil noe eksotisk og annerledes for de fleste, slik det var for noen år siden. For mange er det heller leveringssituasjonen rundt de modellene som allerede har kommet, som er av interesse. Vi kan melde om at leveringssituasjonen rundt både Nissan Leaf og Hyundai Ioniq EV er god hos våre forhandlere, og at ventetiden nærmer seg null for nye bestillinger. Levering av helt nye Hyundai Kona EV har begynt, men her må en fortsatt belage seg på noe ventetid. (Klikk på navnene for å lese mer)

Vi ber deg ta kontakt med en Mobile-forhandler nær deg for oppdatert informasjon.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Honda

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):