Ansiktsløft for Hyundai Ioniq

De elektriske trillingene får sin første oppdatering siden de ble vist fram for første gang i 2016. Blant nyhetene er et oppdatert design og ny funksjonalitet i infotainment-systemet.

Hyundai Ioniq har vært en populær bil i Norge i flere år, både med hybrid- og elektriske drivlinjer. Her på nyhetssidene har vi allerede prøvekjørt to av disse variantene, og kan med sikkerhet bekrefte at disse bilene allerede er svært effektive. Faktisk er alle tre varianter av Ioniq verdensledende på strøm/drivstoff-forbruk i sin klasse.

I dette ansiktsløftet beholdes (med god grunn) mye av det tekniske fra dagens modell. For hybridvariantene betyr dette en firesylindret bensinmotor med Atkinson-syklus og hele 40% energiutnyttelse, koblet sammen med én av to mulige elmotorer. Tanken er å la bensinmotoren arbeide med jevn belastning på lavt turtall, og heller bruke elektrisk kraft til å gi tilstrekkelig dreiemoment ved behov. For den fullelektriske Ioniq betyr det fortsatt en realistisk rekkevidde på mer en 200 kilometer, samt justerbar og regenerativ motorbrems. (Legg merke til at en ny og kraftigere batteripakke vil kunne bli lansert i nær framtid, noe som vil kunne gi en betraktelig lengre rekkevidde.)

Utseendemessig derimot, er det forandringer. Her finnes det diode-lys i nye former og fasonger, og et nytt mønster i grillen foran. Midtkonsoll og dashboard har også blitt skiftet ut, og her finnes kanskje den viktigste endringen i nye Ioniq: Her sitter en helt ny berøringsskjerm på 10 tommer, og på denne vises splitter ny programvare som støtter noe Hyundai kaller “Bluelink”. Dette er programmet som lar deg få informasjon om bilen overført til telefonen, og som kan ringe nødetatene automatisk om uhellet skulle være ute, blant annet.

Hyundai Ioniq i ansiktsløftet utgave kommer på markedet i andre halvdel av 2019, og det ser ut til at den helelektriske modellen kommer noe senere. Vi selger Hyundai Ioniq hos mange av våre forhandlere, og ber deg ta kontakt med en av disse om du vil vite mer. Vi har som nevnt skrevet om Ioniq før: Trykk på linkene bortenfor for å se dette. (elektrisk, plug-in)

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):