Opel Ampera-e gjør comeback i 2019

Den aller første elbilen med lang rekkevidde og lav pris ble møtt med enorm interesse da den kom for to år siden. Etter en periode med leveringsutfordringer og logistikkproblemer melder importør Bertel O. Steen nå at Ampera-e nok en gang blir tilgjengelig for kjøp.

Opel Ampera-e er som kjent merkets aller første elbil, og var ved lansering helt alene i sin klasse om å kunne tilby 400 kilometer realistisk rekkevidde på sommerføre. (Nå finnes også biler som Hyundai Kona EV og Kia Niro EV, begge med enda litt lengre rekkevidde.) Den 416 centimeter lange farkosten yter 204 hestekrefter, og er utstyrt med en batteripakke under gulvet på 60kWt, noe som er synonymt med et lavt tyngdepunkt og gode kjøreegenskaper. Bagasjerommet måler 381 liter med baksetene oppe. På sensor- og sikkerhetsfronten fås det aller meste, inkludert mulighet for varme i samtige seter og rattet, Opel sin “OnStar” connectivity-pakke, pluss regenerativ énpedalskjøring à la Nissan Leaf sin e-Pedal.

Etter lansering i 2017 så denne oppskriften ut som en klar bestselger, noe den sannsynligvis også ville blitt hadde det ikke vært for utfordringene som oppsto. I forbindelse med at Opel ble solgt fra amerikanske GM til franske PSA, oppstod det dessverre produksjonsproblematikk på Opel Ampera-e som en følge av dette. Dette er nå ryddet opp i, og det er blitt bekreftet at omlag 2000 biler vli bli produsert og levert til det norske markedet i år.

– Vi er veldig glade for å komme i gang igjen med salget av Opel Ampera-e, sier daglig leder i Mobile-konsernet Paal Jahrmann. – Bilen er fortsatt klasseledende på mange områder, og vi opplever høy interesse rundt bilen og stor pågang fra kundene.

Bilene det er snakk om skal produseres nå til våren, og levering starter utpå sensommeren. (Først for de på venteliste, deretter for nye kunder.) I skrivende stund er prisen satt til 399.900kr, inkludert det meste av ekstrautsyr samt metallic-lakk. Vi ber deg ta kontakt med en av våre Opel-sertifiserte avdelinger for oppdatert informasjon om dette.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):