Opel Corsa viser veien videre

Senere i år kommer Opel sin 37 år gamle kompaktbil i sin sjette utgave. Det markerer et veiskille for bilmerket, som med nye Corsa lanserer deres andre batterielektriske modell, den aller første i samarbeid med PSA-konsernet.

Og, nettopp dét kan være en stor fordel, gitt at teknologien som brukes her også vil kunne overføres til andre prosjekter hos den nå fransk-tyske bilprodusenten (og vice versa). Det viser jeg jo stadig at volum på produksjonssiden er et pluss med tanke på leveringsevne når det gjelder elbiler, og da er det betryggende å vite at både motor og batteripakke i Corsa også blir å finne i blant annet DS 3 e-tense. Disse kommer til å yte omlag 136 hestekrefter og 50 kilowattimer, noe som bør gi en realistisk rekkevidde på cirka 300 kilometer.

En annen nyhet i Opel Corsa handler om lys. Rettere sagt handler det om at den såkalte “Intellilux LED Matrix”-teknologien som for første gang blir tilgjengelig i kompaktsegmentet. Dette er Opel sitt navn på et avansert lyssystem som gjør det mulig å bruke fjernlyset, selv når det er andre biler i synsfeltet. Ved å lese trafikksitasjonen med et kamera bak speilet vil bilen automatisk “skyggelegge” andre biler slik at de ikke blir blendet, samtidig som lyset ellers er like sterkt som før. I tillegg vil bilen tilpasse lyset etter hastighet samt veitype. Vi vil med dette påstå at Opel Corsa virkelig går en lys fremtid i møte, selv etter et langt liv og hele 13,5 millioner solgte biler på verdensbasis.

Nye Opel Corsa vil bli tilgjengelig for reservering med både bensin- og batteridrevne modeller i første halvår, og blir med dette en svært viktig modell for Opel i Norge sammen med Ampera-e. Vi kommer tilbake med mer informasjon om bilen når dette blir tilgjengelig, og ber deg ta kontakt med en Opel-sertifisert Mobile-forhandler nær deg om du måtte lure på noe.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):