Skoda finner tonen med nye Scala

Her er den, modellen som tar over for Rapid Spaceback fra 2013. Vi innser at denne nyheten kanskje ikke er av det mest spennende slaget for mange, men ber deg likevel ta en titt på tsjekkernes nyeste familiebil. Den er sannsynligvis langt mer spennende enn du tror.

At Skoda er dyktige når det gjelder å lage gode bruksbiler, er ingen nyhet. Det nye er hvordan disse bilene har blitt betraktelig mer attraktive å se på, og mye mer avanserte med tanke på førerassistentsystemer, sikkerhet, og komfort. Dette forklarer også navnet til nykommeren, som er latin for enten trapp eller stige. Som den første modellen med designtrekk fra konseptbilen Vision RS viser Scala litt av hva vi kan forvente av Skoda sin designavdeling i tiden som kommer.

Ved lanseringen ble Scala presentert med fire ulike motorer hvorav tre var bensindrevne, og én gikk på diesel. Effekten på disse er mellom 95 og 150 hestekrefter, gitt at alle fire varianter blir tilgjengelig her i landet. (Dette blir ikke bestemt før norgeslanseringen senere i år) Ytre mål er oppgitt til henholdsvis 436 lange, 179 brede og 147 høye centimeter, noe som gjør bilen noe større enn f.eks. Volkswagen Golf. Dette gir et bagasjerom på 467 liter med baksetene på plass, og 1410 liter med disse nedslått. I kupeen finnes klassens største infotainmentskjerm, med digitalt instrumentpanel som tilvalg. Systemet leveres med integrert internettforbindelse, noe som muliggjør fjernstyring av enkelte funksjoner fra mobiltelefon. Av førerassistentsystemer kan adaptiv fartsholder samt filskift- og blindsonevarsler nevnes.

Vi ser fram til å få nye Skoda Scala til våre avdelinger Mobile Larvik og Mobile Ljosland i 2019. Informasjon om pris, utstyrsvarianter, levering osv. var ikke tilgjengelig da denne saken ble publisert, og vil bli offentliggjort i forbindelse med endelig lansering her i Norge. (Hint: Prisen havner sannsynligvis under 350.000kr for innstegsmodellen) Vi ber deg ta kontakt med en av våre Skoda-forhandlere om du vil vite mer, eller har noen spørsmål.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):