Mer sport for Honda HR-V

Med 182 hestekrefter er dette noe ganske annet enn HR-V slik vi kjenner den fra før.

En SUV i kompaktbilstørrelse er noe mange ønsker seg. Det kombinerer fordelene fra begge segmenter, med mer plass, høyere bakkeklaring og et oversiktligere førermiljø, alt i en pakke som fortsatt får plass i et urbant bybilde. Ved å bygge i høyden oppnås også et tøft og kraftfullt design, noe som er attraktivt hos mange som ser etter denne typen bil. Her på mobile.no har vi allerede prøvekjørt den vanlige utgaven av HR-V, og kan konstatere at Honda har gjort en utmerket jobb med å kombinere disse egenskapene i en attraktiv og funksjonell pakke.

Det eneste noen kanskje savnet i standardutgaven av HR-V, var sportslige kjøreegenskaper. Det har Honda gjort noe med nå. I HR-V Sport finnes nemlig en turboladet 1,5-liters bensinmotor, som yter hele 240Nm fra bare 1900 omdreininger. Disse 182 hestekreftene føres så gjennom en 6-trinns manuell girkasse, noe som betyr 0-100 på intet mer enn 7,8 sekunder. (Automatgir er også tilgjengelig.) På veien sikres de gode kjøreegenskapene av noe produsenten kaller “Performance Damper”-teknologi, noe som skal minimere krenging og uforutsigbar oppførsel. “Agile Handling Assist” er med på å gi bedre og mer kontant tilbakemelding fra rattet, og oppmuntrer til en aktiv kjørestil.

På designfronten er det også gjort endringer for å reflektere dette sportslige fokuset, med sorte detaljer både utvendig og innvendig, samt røde kontrastfarger i egne sportsseter. Her kommer også LED-lys som standard, i tillegg til 18-tommers felger. Honda HR-V Sport kommer for salg iløpet av våren, og er allerede i produksjon. Prisen ligger i skrivende stund på kr 373 400 for modellen med manuell girkasse, men vi ber deg ta kontakt med en av våre Honda-sertifiserte avdelinger for oppdatert informasjon. Vi hjelper deg gjerne om du måtte lure på noe.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):