Store forventninger til andre generasjon Kia Soul EV

Massive forbedringer på både rekkevidde og ytelse gjør andre generasjon Kia Soul EV meget godt egnet for det norske elbilmarkedet. Nå har produsenten sluppet flere detaljer om den nye kompaktbilen.

Første utgave Kia Soul så dagens lys i 2014. Den gangen rommet batteripakken 27kWt, noe som ga en realistisk rekkevidde på et sted mellom 150 og 200 kilometer. Et særegent design med rette vinkler og et kraftig uttrykk vekket oppsikt, og gjorde bilen enkel å kjenne igjen. Nå, etter fem år på markedet, har Kia altså bestemt seg for å gi elektriske Soul en kraftig oppgradering.

Viktigst av alt er batterikapasiteten mer enn doblet sammenliknet med første generasjon. Nå er det plass til hele 64kWt, og CCS-hurtiglading med opptil 100kW er på plass. Dette gjør det mulig å lade fra 20-80% på under en halvtime, gitt at ladestasjonen har kapasitet nok. Med en langt vanligere 50kW-lader tar samme prosess mellom 45 og 60 minutter. Dette vil imidlertid ikke være et stort problem, siden rekkevidden nå ligger på mellom 350 og 400 kilometer. Dette er langt nok til at turen fra Oslo til Trondheim kan unnagjøres med kun ett ladestopp. Sannsynligvis burde dette være mulig også på vinterføre, da batteripakken også er utstyrt med et aktivt varme/kjøle-system.

Større batteri betyr også kraftigere motorer. Nye Kia Soul EV får intet mindre enn 204 hestekrefter og 395Nm å rutte med, hvilket betyr ytelser som overgår de aller fleste bensindrevne farkoster i samme klasse. Selve karosseriet er også nytt, med et design som er både bredere og lengre enn forgjengeren. Bilen er riktignok blitt noe lavere, men har på tross av dette fått et bagsjerom på 315 liter, 34 flere enn i forrige generasjon. Utover dette leveres bilen med det sedvanlige lasset med avanserte sikkerhetssystemer og teknologiske fiksfakserier, samt en komplett nybilgaranti gyldig i 7 år eller 150 000 kilometer, avhengig av hvilken av disse som intreffer først.

Da denne saken ble publisert var det ikke offentliggjort noen norsk pris på Kia Soul EV. Bilen kommer for salg senere i 2019, og vil være å få tak i hos Mobile Elverum og Mobile Førde. Vi ber deg ta kontakt med disse for oppdatert informasjon om utstyrsnivåer, priser og leveringsmuligheter.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):