En mellomstor SUV fra Mazda

Andre kapittel i den nyeste generasjon personbiler fra Mazda heter CX-30. Som mellomstor SUV bringer den mange av de tekniske nyvinningene fra Mazda 3 inn i et segment med stor popularitet, i tillegg til et velkjent design som fortsetter å vekke oppsikt.

På utsiden er det enkelt å se hvorfor det velkjente “Kodo”-designspråket fortsatt lever i beste velgående, hele ni år etter at de første konseptbilene med en såkalt “sjel av bevegelse” ble vist frem på Paris-messen i 2010. Nøkkelen, ifølge Mazda selv, er at bilen skal kunne gi et inntrykk av spenning, på samme måte som et rovdyr som står klart til å slå til. Denne tankegangen har altså vært med på å forme nye CX-30, og resultatet er et forbausende elegant og linjelekkert ytre for en slik høyreist bil. Modellen ligger størrelsesmessig midt mellom SUV-søsknene CX-3 og CX-5. (Vår test av sistnevnte finner du her)

Innenfor det røde karosseriet er det mer nytt å melde om. Her finnes blant annet det nye “MZD Connect”-systemet, hvis 8,8 tommer store skjerm i midtkonsollen gjør det enkelt å betjene alt fra volumet på radioen, til radarsensitiviteten for den automatiske nødbremsen. Denne skjermstyringen gjør det også mulig å bli kvitt endel knapper og brytere ellers i kupeen, noe som bidrar til et ryddigere og mer oversiktlig førermiljø.

Ny teknologi er det også under panseret, nemlig den mye omtalte “Skyactiv X”-motoren. Dette er intet mindre enn verdens første bensinmotor med kompresjonstenning som blir brukt i produksjonsbiler. En mild form for hybriddrift er også på plass, noe som skal gi mellom 20 og 30 prosent lavere forbruk sammenliknet med sammenlignbare Mazda-motorer idag. Vi er veldig spent på å se hvordan dette systemet fungerer i praksis, og ser fram til å kunne fortelle mer når CX-30 kommer for salg senere i 2019.

Mobile tilbyr Mazda hos flere av våre forhandlere. Vi ber deg ta kontakt for mer informasjon om CX-30, og om de andre Mazda-SUVene i vårt sortiment.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):