Ekte villmark med Jeep Compass

Et av de nyeste merkene vi tilbyr her hos Mobile er virkelig noe for seg selv. Her tar vi en kikk på en av de mest aktuelle kjøretøyene den amerikanske terrengbilprodusenten lager for tiden.

Dette med uslåelige terrengkjøringsegenskaper er noe som har vært synonymt med Jeep helt fra begynnelsen i 1940, da en liten prototyp kalt “Willys MA” vant en viktig designkonkurranse hos det amerikanske forsvaret. Vinnerdesignet viste seg raskt å være både rimelig, pålitelig og veldig anvendelig, og varianter av det ble gjennom krigens løp produsert i hundretusener av eksemplarer.

Navnet sies å ha oppstått som et kallenavn blant amerikanske soldater, som hadde sett hvordan de magiske evnene til jungeldyret “jippen” i Skipper’n-tegneseriene gjorde det mulig å komme seg fram til de utroligste steder. Noen år etterpå var navnet adoptert av produsenten selv, og grunnlaget for det helt spesielle fokuset på fremkommelighet vi ser hos dem idag, var lagt.

Samtidig har det skjedd mye siden den gangen, og våre forventninger til hva en bil skal kunne gjøre er høyere enn noen gang tidligere. Jeep Compass for eksempel, er ikke bare et utmerket fremkomstmiddel, men også en komfortabel og lettkjørt hverdagsbil. Her finnes nemlig både skinninteriør, adaptiv cruisekontroll og navigasjon, men også blindsonevarsling, LED-lys og et påkostet lydanlegg fra Beats.

Samtidig er det fremkommeligheten som er viktigst, og selv i en pakke på bare 440 centimeter finnes også en 9-trinns automatgirkasse samt “Selec-Terrain”-systemet med firehulsdrift. I den såkalte “Trailhawk”-versjonen inkluderer dette også en “Rock”-modus med differensialsperre og elektronisk lavgirfunksjon. Beskyttelsesplater, tauekroker og 30 graders angrepsvinkel er også på plass.

Mobile tilbyr Jeep hos vår avdeling i Bergen — Mobile Åsane. Vi ber deg ta kontakt med dem for mer informasjon om Compass, og om de andre SUV-ene i Jeep-sortimentet.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):