Hyundai Ioniq med lengre rekkevidde

Hyundai Ioniq var den første produksjonsbilen med mulighet for både hybrid-, plug-in-, og ren elektrisk drivlinje. Nå utgår varianten uten ladeplugg, mens den batteridrevne bestselgeren får langt bedre rekkevidde.

Hyundai Ioniq EV var den aller første bilen vi prøvekjørte her på mobile.no. Den ble kåret til “Årets Bil” i 2017, og har siden den gang vært svært populær, og da særlig varianten med ren elektrisk drift. Bilen har fått gjennomgående god kritikk for sin utmerkede kjørekomfort, markedsledende effektivitet, og raske hurtiglading. På mobile.no har vi også prøvekjørt den ladbare hybridutgaven, hvis rekkevidde og fleksibilitet virkelig ble satt på prøve da vi tok den med på langtur, helt fra Hyundai sitt hovedkontor i Oslo, til en liten landsby nord i Italia. Selv en utfordring av av denne størrelsen var altså ikke nok til å vippe Ioniq av pinnen, og til tross for et gjennomgående unorsk Autobahn-tempo fikk vi et gjennomsnittsforbruk på litt over halvliteren. Det er faktisk ganske imponerende.

Men, nå har Hyundai bestemt seg for å oppgradere Ioniq. De gir den en ny batteripakke på 38kWt, opp fra 28 i utgående variant. Dette gir en ny WLTP-rekkevidde på 294 kilometer. Innvendig er det også endringer på gang, og et mer avansert infotainmentsystem med 10-tommers skjerm og nytt brukergrensesnitt er på plass. Hjemmelading støttes nå med opptil 32A på 230V gjennom veggboksen, opp fra maksimalt 20A idag. Motorytelsen er også noe høyere, med 136 hestekrefter isteden for 120, dog med samme dreimoment på 295Nm. Nye LED-lys er også på plass, i tillegg til en grill med nytt design. Appstyring er også nytt. Vi legger også til at Ioniq allerede er utmerket utstyrt med alt tenkelig sikkerhetsutstyr, samt komfortfunksjoner som varme i rattet og ventilering av setene foran.

Mobile tilbyr Hyundai Ioniq ved en rekke av våre avdelinger. Vi ser frem til å prøve nye Ioniq når denne kommer til høsten, og vil komme med mer informasjon om levering og pris når dette blir tilgjengelig.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):