Opel Grandland X — snart med hybriddrift og 300 hestekrefter

Ett nytt flaggskip for Opels SUV-familie i Norge, men også et sikkert tegn på at PSA-gruppen mener alvor med sin elektrifiseringsstrategi for sitt tyske familiemedlem. Grandland X Hybrid4 blir noe helt nytt for Opel når den kommer hit senere i 2019.

Noe helt nytt finner vi ihvertfall under panseret, der både bensindrevet og elektrisk mekanikk er godt representert. I Grandland X sitter det faktisk tre motorer, der den 1,6 liter store bensinmotoren utgjør hjertet i den nye drivlinjen. De andre to er montert på akslingene foran og bak, noe som sammen med en åttetrinns automatgirkasse gir mulighet for intelligent firehjulsdrift og 80kW effekt per elmotor. Systemeffekten oppgis å være på omlag 300 hestekrefter. Ifølge nye WLTP-tall gir dette et blandet forbruk på 0,22 liter/mil, og et oppgitt CO2-utslipp på 49 g/km. Hjemmelading støttes med opptil 32A/230V, hvilket betyr ca. 7,4kW og en ladetid på én time og 50 minutter.

Og, bortsett fra det tekniske er dette i stor grad samme bil som den Grandland X vi testet her på mobile.no for et drøyt år tilbake. (Trykk her for å lese mer) Det betyr at vi ikke har mistet noe av den gode komforten, det stilrene interiørdesignet, den omfattende utstyrspakken, eller den behagelige brukervennligheten vi ble møtt med i dieseldrevne Grandland X. Den eneste viktige forskjellen er hybridsystemet, noe som gjør bilen langt bedre tilpasset det avgiftsregimet vi har her i landet. Med svært lavt CO2-utslipp og god rekkevidde på batteridrift vil Grandland X Hybrid4 kunne tilby utmerket motorytelse og forbruk til en svært konkurransedyktig pris, og det gir bilen stort potensiale som en fremtidig bestselger. Vi ser frem til å kunne fortelle mer når vi kommer nærmere lansering.

Mobile tilbyr Opel hos en rekke av våre avdelinger. Vi ber deg ta kontakt for mer informasjon om Opel Grandland X, og for detaljer om priser og levering når dette blir aktuelt mot slutten av 2019.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):