Folkebilens elektriske fremtid nærmer seg

Volkswagen har i flere år påpekt at fremtiden er elektrisk, og at ID-familien vil være en viktig del av denne. Nå har vi fått vite enda litt mer om ID.3 – første modell i rekken og erstatter for dagens e-Golf, blant annet.

ID.3 er, i motsetning til dagens elbiler fra det tyske bilkonsernet, designet utelukkende for elektriske drivlinjer. Dette gjør det mulig å skape mer rom for passasjerene, få til en gunstigere plassering av batteripakke og elektronikk, og forme karosseriet uten å måtte gjøre plass til hverken forbrenningsmotor eller girkasse. Det er denne typen faktorer som gjør Volkswagens nyeste elbil så spennende. Den viser oss hvor god elbilen kan bli når utviklerne får budsjettet som trengs for å bygge noe nytt, helt fra bunnen av.

En egen lanseringsutgave har nå blitt tilgjengelig for forhåndsbestilling. Denne vil bli utstyrt med en batterpakke på 58kWt, hvilket betyr 420km rekkevidde ifølge den nye WLTP-standarden. Legg merke til at bilen senere vil kunne fås med både større og mindre batterier enn dette, og da snakker vi om sammenliknbare WLTP-tall på henholdsvis 550 og 330 kilometer. Produsenten opplyser at ID.3 i første omgang vil komme med tre ulike utstyrpakker, og med fire fargealternativer.

Utover dette er det lite håndfast å fortelle om bilen som, når den kommer for salg i 2020, har potensiale til å bli en av landets aller mest populære. Den endelige produksjonsmodellen skal etter planen vises fram på høstens Frankfurt-utstilling, og mer informasjon vil bli tilgjengelig der. Mobile tilbyr Volkswagen hos våre avdelinger Mobile Hokksund og Mobile Ljosland. Ta kontakt ved spørsmål om nye ID.3, og om leveringsmuligheter samt mulighet for forhåndsbestilling. Importørens reservajsonsside finner du her.

PS: Vi har testet Volkswagen e-Golf. Denne finner du her.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):