Honda gjør seg klar til lansering av sin første elbil

Med et design inspirert av første generasjon Civic, og et unikt førermiljø med heldigitalt instrumentpanel og kameraer isteden for sidespeil, skiller “Honda e”, som den nå heter, seg kraftig ut fra konkurrentene.

På IAA-messen i Frankfurt for snaut to år siden fikk vi se en helt annerledes konseptbil fra Honda. Designet vekket oppsikt, og siden den gang har det vært knyttet stor spenning til hvordan den endelige produksjonsmodellen kom til å se ut. På Genève-utstillingen i april fikk vi fasiten, og det er tydelig at Honda har våget å ta noen sjanser da de tegnet sin første elektriske. Her hadde de nemlig beholdt mesteparten av det retro-preget vi satt pris på første gang ut, og ifølge Honda selv er dette slik bilen kommer til å bli når den endelig settes i produksjon.

Og, på tirsdag i forrige uke faktisk, ble det åpnet for forhåndsreservasjoner. I skrivende stund er dette eksklusivt for Frankrike, Norge, Storbritannia og Tyskland, men vi regner med at ordningen vil utvides når vi beveger oss nærmere salgsstart. Ifølge Hondas egen nettside inkluderer reservasjonsgebyret på 8.000 kroner også en såkalt “prioritert levering” samt løpende oppdateringer underveis i bestillingsprosessen.

Produsenten melder at salgsstart er planlagt til våren 2020, og at rekkevidden vil ende på “minst 200 kilometer”. Hurtiglading støttes slik at 80% av batteriets kapasitet kan fylles på en halvtime. Med 390 centimeter i lengderetningen er dette en liten bil, men produsenten lover god plass og utmerket romfølelse med hjelp fra alskens innovative og nytenkende ideer i interiørdesignet. Digitalt dashbord, en stor frontrute og slanke A-stolper er viktige deler av dette.

Flere av våre avdelinger har Honda i sitt sortiment. Vi ber deg ta kontakt for å få vite mer om Hondas nyeste elbil, og om priser samt levering når dette blir tilgjengelig. Legg også merke til at vi har skrevet mer om konseptutgaven av Honda e — “Urban EV”. Denne finner du her.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):