Fiat 124 Spider — En moderne klassiker

Denne bilen er, på papiret, et helt elendig kjøp for de aller fleste. Samtidig er det akkurat det som gjør den så genial, og denne uken vil vi derfor ta oss tid til å fortelle om noe ganske annet enn det det vi vanligvis gjør. Dette er nemlig intet mindre enn en designperle av en bakhjulsdreven italiensk roadster som bygges i Japan og selges for godt under 500.000kr.

Navnet er selvsagt hentet fra den originale “124 Sport Spider” fra 1966 med trillrunde lykter, bredt panser og karosseridesign fra Pininfarina. Ny og gammel modell er faktisk likere enn det kanskje virker som ved øyekast; dagens utgave er bare 90 kilo tyngre og tre centimeter lengre enn forgjengeren. Begge biler kommer i utgangspunktet med en 1,4-liters bensinmotor, dog med ganske ulik effekt (fra 90 til 140 hestekrefter idag). Designet bærer mange likhetstrekk med klassikeren, og vi er glad for at Fiat har tatt vare på mye av det særpreget som gjorde denne så kjent.

Samtidig er det en del som skiller nytt og gammelt, men den mest åpenbare forskjellen er faktisk ikke synlig for folk flest. 124 Spider deler nemlig interiør, teknologi og chassis med Mazda MX-5, noe som også forklarer hvorfor et slikt symbol på italiensk bilindustri bygges i Sørøst-Asia. De som kjenner MX-5 vil imidlertid sette pris på slike samarbeid, da de vil være klar over hvilke utmerkede kjøreegenskaper denne har vært kjent for i 30 år nå. Faktisk er det lite annet enn turbomotoren og girkassen som skiller de to sportsbilene. Og designet selvfølgelig.

Mobile tilbyr Fiat hos vår avdeling i Bergen, Mobile Åsane. Vi ber deg ta kontakt for nøyaktig informasjon om priser og utstyrsnivå, og svarer gjerne om du skulle lure på noe. Vurder også å avtale en prøvekjøring, for denne bilen nytes utvilsomt best fra førersetet.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):