Flaggskipet får stikkontakt

I august starter salget for den aller første ladbar-hybriden fra Skoda. Med høy ytelse, lave utslipp og smart teknologi har den tsjekkiske familiebilen alt som trengs for å bli en suksess i det norske markedet.

Men, når det er sagt, er det nok ingen hemmelighet at Skoda Superb allerede har vært populær blant norske familier helt siden modellen kom på markedet i 2001. Som det tsjekkiske (dog Volkswagen-eide) bilmerkets flaggskip, har Superb siden begynnelsen vært synonymt med fornuft og pålitelighet, men også god plass og komfort. Som ladbar hybrid rommer bagasjerommet i stasjonsvognutgaven hele 510 liter, noe som er ganske imponerende gitt plasseringen av både batteripakke på 13kWt og drivstofftank på 50 liter.

Under panseret på Skoda Superb finner du nå to motorer. Bensinmotoren, en 1,4-liters TSI-maskin som alene produserer opptil 156 hestekrefter, samarbeider med en elektrisk motor/generator-enhet som på egenhånd kan yte hele 114. Sammen er drivlinjen i stand til å skyve 218 hestekrefter og hele 400 newtonmeter ned til forhjulene. Rekkevidden med begge motorer i drift oppgis til 850 kilometer.

På ren elektrisk drift er ladbare Superb mer kapabel en de fleste andre hybrider. 55 kilometer WLTP-rekkevidde er sannsynligvis mer enn nok for de aller fleste, og kun på langtur vil det være nødvendig å bruke bensinmotoren mer enn noen få minutter. Forbruket blir derfor svært lavt, og med 0,41l/mil og 40g/km CO2-utslipp kommer bilen svært fordelaktig ut avgiftsmessig. Faktisk, for å få tilsvarende ytelser i nøyaktig samme bil uten hybriddrift, blir prislappen flere hundre tusen kroner høyere, hovedsakelig på grunn av en høyere engangsavgift. Med ladbar hybrid får du altså samme bil langt rimeligere enn det som har vært mulig frem til nå.

Mobile tilbyr Skoda hos flere av våre avdelinger. Superb begynner på ca. 400.000kr, og allerede på laveste utstyrsnivå er 9 airbager, adaptiv cruisekontroll, navigasjon og Matrix LED-lys standard. Vi ber deg ta kontakt med Mobile Larvik og Mobile Ljosland for mer informasjon og nøyaktige priser og spesifikasjoner.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):