Småbil i sjette potens

Opel Corsa kommer snart i sin sjette generasjon. Det betyr nye motorer, lavere vekt, og bedre teknologi i strømlinjeformet og mer fremtidsrettet plattform.

Akkurat denne småbilen har etterhvert vist seg som svært seiglivet, og helt siden 1982 har Opel Corsa vært en viktig del av det tyske bilmerkets sortiment. Nå får bilen altså sin største oppgradering på fem år, men takket være byttet til PSA-konsernets nye drivlinje-uavhengige plattform vil mange mene at nettopp denne oppdateringen er langt viktigere. For første gang vil Opel Corsa bli utstyrt med elmotor, og selv om det ikke er denne vi skal gå igjennom her, vil den etter alt å dømme bli en hjørnestein i produsentens norske tilstedeværelse i tiden fremover.

Samtidig vil det i mange år til, være behov for (og etterspørsel etter) småbiler med forbrenningsmotor. Her kan nye Corsa skilte med en rekke nye motorer, og ifølge den norske importøren er det to bensindrevne maskiner på henholdsvis 100 og 130 hestekrefter som vil være aktuelle for det norske markedet. Begge er tresylindrede, og med lavere forbruk og utslipp enn tidligere. Bilen nyter også godt av et lettere karosseri, noe som betyr at enkelte varianter veier mindre enn 1000kg. Lavere sittestilling, taklinje og tyngdepunkt er med på å sikre gode kjøreegenskaper, men også på å sørge for bedre aerodynamikk enn før.

På utstyrsfronten er det lite som skiller nye Corsa fra andre, større modeller fra Opel. Alle sikkerhets- og førerassistentsystemer vi forventer idag er selvsagt med, og vi legger merke til at alt fra ulike felgdesign, rattvarianter og skinnseter, til et fullsidigitalt instrumentpanel, er tilstede. Blendingsfrie IntelliLux LED-matrix-lys er også på plass, for første gang i småbilklassen.

Mobile kommer til å tilby Opel Corsa hos en rekke av våre avdelinger, så snart den kommer for salg mot slutten av året. Som alltid ber vi deg ta kontakt med en nær deg om du lurer på noe!

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):