Tucson N Line — og litt om Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport har i flere år gjort suksess i World Rally Championship. Med utstyrsnivået “N Line” henter bilprodusenten inspirasjon fra nettopp disse erfaringene når de går i gang med å oppdatere designet i alt fra fornuftige bybiler til store SUVer.

Allerede her vil nok observante lesere tenke at denne én-bokstavs-strategien når det gjelder in-house sportsbil-avdelinger, er noe Hyundai deler med en rekke andre bilprodusenter. (BMWs M-sport og Audis S-line, men også Volkswagens R-line er gode eksempler) Samtidig er det noen helt legitime årsaker bak koreanernes ferskeste valg av sports-bokstav. Hyundais hovedsenter for forskning og utvikling, for eksempel, ligger i byen Namyang. Den berømte bilbanen i Nürburg var også testområde for i30 N, merkets første og hittil eneste bil i N-familien. (Les vår sak om i30 N her) Nå blir denne betegnelsen altså å finne som et eget utstyrsnivå på merkets øvrige modeller. Andreas Preis, en tysk billedkunstner, har samarbeidet med Hyundai for å skape noe helt unikt for å markere begivenheten.

Her passer det også å merke seg at akkurat denne utsmykningen, all sin håndtegnede annerledeshet til tross, ikke er noe annet enn et kunstprosjekt. I produksjonsmodellen kan vi glede oss over mer diskré designendringer, som nye 19-tommers dekk og en aerodynamisk hekkspoiler. Videre finner vi nye sportsseter med forbedret sidestøtte, og tøffe kontrastsømmer samt semskede skinndetaljer. Mange andre detaljer, som taktrekk, pedaler, eksosrør og sideskjørt er også nytt.

Hyundai N-line vil, over tid, gjøres tilgjengelig på en rekke av merkets modeller for de som ønsker et sportsligere og mer aktivt utseende. Hyundai Tucson er forresten også ny som hybridbil for tiden, og en fyldigere biltest av denne er underveis her på mobile.no/nyheter. Som alltid tilbyr Mobile Hyundai hos mange av våre forhandlere, og vi ber deg ta kontakt med én nær deg om du måtte lure på noe.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):