Opel Grandland X Hybrid4

I januar neste år kommer den første ladbar-hybriden fra PSA-eide Opel. En ny og fremtidsrettet produksjonsplattform gir lang rekkevidde og imponerende kjøreegenskaper.

Samtidig er det verdt å nevne at Grandland X uten hybriddrift har vært på markedet i et par år allerede. Det finnes faktisk en test av modellen her på mobile.no/nyheter, der vi forteller mer om opphavet til familie-SUVen, tekniske løsninger, utseende, interiør og opplevd kjørekomfort.

Nytt på IAA-messen i Frankfurt er altså en ny drivlinje, som ved å kombinere en effektiv bensinmotor med elektrisk drift på begge aksler, gjør det mulig å oppnå svært gode utslippstall for en bil på denne størrelsen.

Bensinmotoren det er snakk om, er en 1,6-liters rekkefirer med turbolading og 200 hestekrefter. I tillegg finnes det elmotorer både foran og bak, slik at drivlinjen som helhet kan produsere hele 300 hestekrefter ved behov. Under baksetene ligger det også en batteripakke, hvis kapasitet måles til 13,2 kWt.

Blandet forbruk oppgis til utrolige 0,13 liter/mil, og på ren elektrisk drift skal bilen greie hele 59 kilometer ifølge WLTP-standarden. Først og fremst er dette gode nyheter for pendlere, som sannsynligvis kan greie seg uten å starte bensinmotoren i det hele tatt i det daglige. Videre er det positivt avgiftsmessig, da ladbare hybrider med over 50 km el-rekkevidde får fullt vektfradrag i engangsavgiften.

Prisene på Opel Grandland X blir derfor svært konkurransedyktige, med 489.000 kr for utstyrsnivået “Premium” der alle relevante sikkerhets-, førerstøtte-, og komfortsystemer er inkludert. Bilene kommer også med 8-trinns automatgir, egenutviklede AGR-seter, og adaptive LED-lykter.

Mobile tilbyr Opel hos en rekke av våre avdelinger, og svarer gjerne på spørsmål om du skulle lure på noe. Når bilen kommer til våre Opel-forhandlere er du selvsagt velkommen til å avtale en prøvekjøring.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):