Enda en seier til vinterdekkene fra Continental

Årets vinterdekk-tester fra NAF-bladet Motor viser at Continental fremdeles vet hva som skal til for å være best i klassen, både med og uten pigger.

Hvert år publiseres det dekktester av denne typen i landets bilblader. Dekkprodusentene følger naturligvis nøye med, da mye av forrige vinter gikk med til å utvikle nettopp de dekkene som testes nå. Vinnerne er som regel toppmodeller med ny teknologi og avanserte løsninger, og som med en høyere pris retter seg mot kvalitetsbevisste bileiere med et ønske om å bruke det beste. Det er som regel først i nødssituasjoner folk merker forskjellen på billige dekk, og virkelig gode dekk.

Testregimet til magasinet Motor er lagt opp for å finne ut noe om yteevnen i de nye produktene, og lære litt om hvordan de oppfører seg når veigrepet svikter. Dette er øvelser som sjekker alt fra bremselengde, manøvrerbarhet og stabilitet, til opplevd støy og rullemotstand. Undersøkelsene foregår på tørr og våt asfalt, men også på ulike typer snø og is. Resultatene noteres som poeng, og hvert dekk får til slutt en totalkarakter mellom 0 og 100. Dekket med beste karakter vinner.

I piggfri gruppe er “Continental VikingContact 7” den klare vinneren i år, med 89 poeng sammenlagt. Dekket utmerker seg med en svært myk gummiblanding, og et særlig godt veigrep på is. Kjøreegenskapene karakteriseres som forutsigbare og lettkjørte. At dekket vannplaner noe raskere enn forventet ser ut til å være denne modellens eneste svakhet, men fordelene i alle øvrige disipliner gjør likevel at den oppnår en høyere totalsum enn samtlige konkurrenter.

Blant piggdekkene er det “Continental IceContact 3 Flex Stud” som tar seieren med 88 poeng. Vinneren vekker oppsikt da gummiblandingen er langt mykere enn normalt for piggdekk, noe en helt ny gummipigg-teknologi gjør mulig for første gang. Støynivået er lavt, og kjøreegenskapene får full pott på en rekke punkter. Dekkets langtidsholdbarhet på tørr asfalt ble trukket frem som en mulig bekymring, men takket være et overlegent veigrep på snø og is utropes dette likevel til vinneren.

Magasinet Motor testet 26 ulike modeller i årets dekktest. Mobile tilbyr begge testvinnere hos våre avdelinger, og vi ber deg ta kontakt om du har noen spørsmål. Sikkerhet på vinterføre er noe alle norske bileiere bør være oppmerksomme på, og å bruke riktige dekk kan utgjøre en stor forskjell i en nødssituasjon.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):