Vis undermeny

Lukk undermeny

Barneseter hos Mobile

Mobile leverer barneseter fra BeSafe.


Sikring av barn i bilen

Det er påbudt å sikre barn i bilen og godkjent barnesikringsutstyr i forhold til barnets vekt skal alltid brukes for barn under 135 cm og under 36 kilo. Man skal også benytte godkjent barnesikringsutstyr for barn opptil 150 cm dersom det er tilgjengelig i bilen.

Frem til barnet er rundt 4 år anbefales bakovervendt barnesete da forskning viser at dette gir best beskyttelse ved en frontkollisjon. På små barn er hodet stort og tungt i forhold til resten av kroppen. Bakovervendt plassering av barnesetet er best ettersom kroppen og hodet istedenfor presses mot seteryggen skulle en frontkollisjon oppstå. Dette skaper en mindre belastning for hode og nakke ettersom kreftene fordeles over en større flate. I motsatt tilfelle, ved forovervendt plassering av barnesetet, kastes hodet frem mens kroppen holdes fast av belteselene. Konsekvensen av dette er en overstrekking av nakkemuskulaturen og ytterligere belastning av nakke og hode ved en kraftig tilbakesleng. Det er også viktig å huske på at barn ikke skal plasseres i bakovervendt barnesete i forsetet når airbagen er slått på.

Det finnes tre grupper bilstoler: babystol, småbarnstol og beltestol. Når barnet ditt har blitt for stort for den bakovervendte småbarnsstolen kan man begynne å bruke en forovervendt beltestol. Beltestolen byttes deretter ut med pute.

For å finne riktig bilstol må du se på hvilken vektklasse (ECE R44.04) eller høydeklasse (R129 i-Size) barnet ditt tilhører og ikke minst om setet er godkjent for bilen du kjører. Det enkleste er å ta med bilen innom en av Mobiles deleavdelinger, så hjelper vi deg med å finne barnesetet som passer din bil og ditt barn best.

Type stolAlderVektHøyde
Babystol0-15 mnd. (godkjent etter R 129)0-13kg (godkjent etter ECE -4404)ca 40-75 cm
Småbarnstolca 6 mnd. - 5 årca 9-18/25 kgca 61-105/125 cm
Beltestolca 4 år og oppover15-36 kgHøyde: ca 100-150 cm


Mange barneseter og beltestoler leveres med ISOFIX som er et festesystem som minsker risikoen for feilmontering. Her benyttes ikke bilens vanlige bilbelter, men barnesetet festes i bilens ISOFIX-fester som man finner i nesten alle biler av nyere dato.

Det er viktig å sjekke at beltet alltid sitter som det skal på alle passasjerer i bilen, uansett alder. Det skal være stramt over skulder og over hoften.

Ta turen innom din nærmeste Mobile delebutikk for å få hjelp med å finne barnesete i dag!

Gjelder følgende avdeling(er):