Dekk hos Mobile

Hos Mobile kan vi tilby deg et stort utvalg kvalitetsdekk fra kjente leverandører som Continental og General. Vi leverer dekk til alle typer personbiler og varebiler.

Alle Mobiles forhandlere har ekspertise innen dekk og står alltid klare til å hjelpe til med å finne de riktige dekkene for deg til en hyggelig pris.

Motta tilbud på dekk

Det stilles krav til at dekkene blant annet må tåle bilens topphastighet, men det legges også vekt på kjøreegenskaper, levetid, støy, komfort osv. Videre er det lovverk for minimum mønsterdybde på dekket og en rekke anbefalinger med tanke på sikkerhet og for å øke dekkets levetid. Vi anbefaler at du sjekker dekkene dine regelmessig av hensyn til din egen og andres sikkerhet i trafikken.

Dekkets mønsterdybde

  • Sommerdekk har en mønsterdybde på 7-8 mm. Loven krever at sommerdekk har minst 1,6 mm mønsterdybde målt på det laveste punktet.
  • Vinterdekk har en mønsterdybde på 9-10 mm. Loven krever at vinterdekk har minst 3 mm mønsterdybde målt på det laveste punktet.

Risiko for vannplaning og bremselengde på våt vei øker betraktelig ettersom mønsterdybden slites ned.

Dekkets alder

Dekkenes alder har stor påvirkning på kjøreegenskapene. Det anbefales å bytte dekkene etter fire eller fem sesonger.

Dekkets lufttrykk

Dekkets levetid, kjøreegenskaper og drivstofforbruk avhenger av at man sørger for riktig lufttrykk. Dette er også svært viktig for sikkerhet og komfort. Vi anbefaler at du jevnlig sjekker dekkets lufttrykk. Du finner oversikt over anbefalt lufttrykk i bilens instruksjonsbok og bør kontroller trykket når dekkene er kalde da høyere temperatur kan påvirke målingen.

Bilens hjulinnstilling

Feil hjulinnstilling kan føre til at dekkene slites ujevnt eller må skiftes ut hyppigere enn normalt.

Les mer om hjulinnstilling

Oppbevaring

Dekkenes levetid forlenges dersom du oppbevarer de riktig. Oppbevaringsrommet bør være mørkt, ikke for fuktig og ha en temperatur på rundt +15 grader. Det bør heller ikke finnes apparater som avgir syre og ozon i rommet, og dekkene bør heller ikke komme i kontakt med oljer, løsningsmiddler og varmekilder eller utsettes for ytre fysiske påkjenninger.

Mobile tilbyr dekkhotell hvor dekkene lagres under optimale forhold med tanke på temperatur, lysforhold og stablemåte.

Les mer og bestill dekkhotellRiktige og gode dekk er svært viktig for sikkerheten, kjørekomforten og ikke minst for drivstofføkonomi. Visste du at 20% av det totale drivstofforbruket avhenger av dekkene? Nye dekk blir stadig mer miljøvennlige med økt fokus på rullemotstand. Rullemotstanden har nemlig mye å si for forbruket av drivstoff. Rullemotstanden kan ha store variasjoner på forskjellige dekk. Piggdekk har for eksempel høyere rullemotstand enn piggfrie dekk.

Alle bildekk i Europa skal EU-merkes med en etikett som opplyser om dekkets våtgrep, drivstoffeffektivitet og dekklyd/støy. Målet med denne merkingen er å redusere drivstofforbruk og oppnå økt sikkerhet i trafikken.← TILBAKE